Nomza glass i stora lass hela dagen lång

Jag har aldrig tyckt om att äta glass särskilt mycket. Alltså jag gillar ju glass såklart, men i små mängder. Fast nu har jag fått ett jobb här i Sydney på en underbar nyöppnad gelateria, och herregud glassen är så satans god att jag inte kan sluta äta. Och det bästa är att jag får äta hur mycket jag vill, för jag måste ju veta vad jag säljer till kunderna.
Nomz.
Nomz.
Frozen yoghurt-nomz.
 
Allt är så himla gott och fräscht. Vi gör all glass i vårt lilla kök! Jag jobbar ungefär heltid (=äter ungefär heltid) och jag trivs verkligen så himla bra. Personalen är underbar och produkten är underbar. Jag kommer med högsta sannolikhet rulla hem när det är dags för mig att återvända till Sverige.
Shopen jag jobbar på är den första i Australien, men Anita kommer från Israel och där finns det massor med olika shopar runtom, och enligt min chef så är det den mest populära gelateria-kedjan i hela Israel! Vår shop är placerad i ett hyfsat nyöppnat köpcenter i stan, 5 minuters promenad från min lägenhet. Sjukt smutt!

Juldagen

På juldagen vaknade jag kl 11 av främmande röster i lägenheten. Mina 4 italienska flatmates hade tydligen bjudit över sina italienska vänner på jullunch, som de inledde med öl. Tackade nej när jag, fortfarande iklädd sovkläder, blev erbjuden en bärs och begav mig istället till Viola för pannkaksfrukost - det var ju faktiskt onsdag=pancake breakfast.
 
När kl slog 2 ringde Patrizio och meddelade att lunchen strax var klar, så jag knatade hem igen, lite piggare och redo för öl och pasta.
Vi drog ut alla stolar vi kunde hitta i lägenheten och dukade upp långbord på balkongen.
Lunchen, en seafood pasta, tillagades av 3 utav killarna som jobbar som kockar. Det var den godaste pastan jag har ätit på år och dar. Dog matdöden.
Hela italienska gänget+lilla jag.

Min julafton i oz

Som jag nämnde tidigare hade jag ingen som helst jiulkänsla what so ever iår. Jag inser nu såhär i efterhand att jag förknippar julen med kyla, mörker, snö och familjen. Frånvaron av allt detta (jag vet att ni inte hade snö hemma i Sverige, men ändå) bidrog till att årets jul nog blev mitt livs sämsta jul hittills. Jag var inte ledsen eller något sånt, jag menar mer att jag inte ens upplevde att julen var här. Spenderade kvällen med ett gäng sköna (och vissa osköna) människor, men det kändes som vilken annan kväll som helst. Förutom att det var extra jobbigt att veta att min familj var samlad där hemma, tillochmed enda från Irland. Men att avsluta kvällen med att skypea med allesammans gjorde mig så sjukt mycket gladare :)
 
Här borta i oz firar man julafton på helt fel dag, dvs den 25e. Det enda positiva med detta är att man får en extra lucka i chokladkalendern att öppna. Jag och tyskarna Viola och Isabella bestämde oss dock för att fira på den dagen som är naturlig för oss, men aussi-style. Alltså en BBQ den 24e utomhus!
Jag började dagen med att köpa min sista julklapp. Sedan gjorde jag mig iordning och drog hem till Viola för att störa henne i hennes julbakning genom att äta upp resterande deg. Fick ont i magen.
Efter julbak och matförberedelser packade vi med oss allt till en park som ligger precis mellan min lägenhet och Violas hus. Där dukade vi upp med julgran och pynt och drack öl medans vi väntade på resterande kompisar. Jag
 älskar alla dessa parker med offentliga elgrillar.
Fler och fler av våra vänner kom dit. Av en slump råkade samtliga som kom dit vara tyskar, bortsett från mig och en kille. Vi var alltså runt 30 pers. Hatar att umgås med så många tyskar för de ska alltid prata tyska.. och mitt ordförråd är så himla begränsat. Man klarar sig liksom inte så länge med "ich muss pissen". Men i övrigt var det mysigt och kul!
Alla var så himla ambitiösa och hade med sig tomteluvor. Alla förutom jag. Men jag lånade en!
Hade det himla smutt i kortklänning och sandaler till klockan slog natt. Inte bästa julen, men en riktigt fin kväll ändå! Är iallafall väldigt glad att jag fick fira den med mina fina vänner här på andra sidan jordklotet. Längtade hem till familjen lite extra men avslutade ju natten med att prata med allesammans, så jag var nöjd ändå!
 
Hoppas att ni hade en fin jul! <3

Finaste stunden en julaftonsnatt

Årets jul hamnar definitivt under kategorin av sämsta jular. Hade noll julkänsla och längtade hem till familjen där hemma. Men trots värdelös jul så hade jag ändå kul! Det var liksom mer som vilken kväll som helst. Vi var ett gäng på cirkus 30 pers som samlades ute i en park och grillade. Ska visa lite bilder senare.
Den finaste stunden hade jag kl 2 på natten! Satt i sovkläder och skypeade med familjen till kl halv 5. Mamma, systrarna, deras respektive och alla barna! Åååh! <3

För mycket sol

Ja alltså, misstänker att detta är högst förbjudet att ens säga och riskerar nog ett par arga reaktioner på detta (känn dig träffad Ida), men idag har jag faktiskt fått för mycket sol. Var för lat för att ta mig till stranden idag. Det tar faktiskt ett litet tag, man måste nämligen ta antingen buss, tåg eller färja beroende på vilken strand man ska till, och det orkade faktiskt inte jag. Så istället gick jag till en park som ligger 5 minuters promenix ifrån och betalade för lite poolhäng istället.
Poolen ligger utomhus så jag badade lite och låg sedan på gräset och lyssnade på podcasts. Himla smutt! Men det blev som sagt lite för mycket sol och för lite dryck, så jag åkte på världens huvudvärk och kände mig helt knasig. Stackars mig :) hihihi.
Hittade den här bilden för ett par dagar sedan. Tyckte att den var lite skoj! Adieu!
 

Please walk on the grass. We also invite you to smell the roses, hug the trees, talk to the birds and picnic on the lawns.

I ett par veckor har det pendlat mellan 1 solig dag/2 spöregniga dagar. Så himla drygt. Men på sistone har det nästan varit fint väder varje dag! En strålande dag packade jag och Viola med oss picknick och traskade en 40 minuters promenad till the Royal Botanic Gardens!
Där uppmanas man att göra saker som att gå på gräset och prata med fåglarna. Fint ju!
Jag tycker att det är så fantastiskt för området ligger alldeles intill stan. Ena sekunden vandrar man mellan höghus och brummande bussar, och helt plötsligt är man i ett knäpptyst och oändligt grönområde! Det var jättefint och fridfullt där.
Tog en liten promenix längs med vattnet till en utsiktsplats där man kunde få med båda dessa ikoniska ting på en bild. Tröttnar aldrig på att titta på dem! Speciellt inte på Operahuset.
 
Sedan bar det hemåt för att göra iordning oss för kvällen. Vi skulle nämligen möta upp min kusin som hade födelsedagsfest! Det var en fin dag.

yo

Det var ju inte meningen att bloggen skulle bli bortglömd. Hoppsan! Nåväl. Hej!
 
Jag har nu varit i Sydney i en evighet. Trivs jättebra här! Har umgåtts en hel del med min släkt som bor här, vilket är fantastiskt, för det har jag i stort sett aldrig haft möjlighet att göra förut med tanke på att de bor väldigt långt ifrån mig.
Men nu har jag flyttat till mitt egna ställe  i stan. Eller egna och egna, jag har mitt egna rum men delar lägenheten med ett par andra.
 
Mina kusiner, som för övrigt är sjukt roliga, åker till London och Paris över jul och nyår och kommer totalt vara borta i 5 veckor vilket är lite tråkigt. Men ska se till att ta igen tiden när de kommer hem igen!
 

RSS 2.0