Housewife no more. snart.

Finally! Igår blev jag uppringd till en intervju som var redan idag och fick efter bara några timmar efter intervjun beskedet att jobbet blev mitt! Känns så jävla smutt att äntligen få någonting att göra om dagarna och att få tjäna lite pengar igen. Dock är det en visstidsanställning till ett uppdrag på bara 2-3 veckor, men det är alltid något! Iallafall medans jag letar efter nästa. Men de sa att det finns möjligheter till förlängd anställning om jag sköter mitt jobb bra, woop woop!
 
Annars då? Jag försöker få iordning på den här svinstian som jag kallar för hem. Satan i gatan vad skitigt det är överallt och vad mycket saker det ligger precis ÖVERALLT. Kom hem från mamma för cirkus två timmar sedan och fick något städryck. Kan det bero på att jag är trött på att hälsa på hos andra som precis när man kliver innanför dörren utbrister i ett "ursäkta att det är så stökigt hemma hos mig", när det i själva verket ligger en (EN!!!!!!!) tröja på golvet? Varenda gång det händer får jag osynligt panik och antecknar helt frenetiskt i ett litet minnesblock som endast existerar i mitt huvud vars rubrik lyder "personer som absolut inte får hälsa på hos mig och se hur ett stökigt hem ser ut på riktigt". But no more!
Var dock tvungen att ta en middagspaus och den dödade ju såklart all städpepp jag hade, så nu är jag trött istället. Men drog just på lite Jónsi i högtalarna och försöker inbilla mig lite städkli i fingrarna. KÖR BA KÖR!
 

I'm just a sweet transvestite from transsexual transylvania

Jag såg The Rocky Horror Picture Show igår för första gången och DAAAAMN vad jag älskar Tim Curry som Dr. Frank-N-Furter. He sure knows how to work them heels


12.16

 Waaah vart tar tiden vägen? Tänk att oktober redan är slut! OKTOBER! Jag blir alldeles stressad av att tänka på det. Så nu tänker jag sluta att tänka på det. 
 
Ikväll tänker jag fly verkligheten och sova i Bålsta. Kanonkul!
 
Min fina vän Poison Ivy (also known as Ida) och jag som Donatello från Teenage Mutant Ninja Turtles ♥

Whiney-pants!

Tanken var att jag skulle baka en banoffe-paj igår när jag var sådär supersugen på paj, men istället blev det en bit pekanpaj på ett fik i stan med Emilie. Inte alls lika god som jag ville att den skulle vara, och speciellt inte lika god som banan-kola-pajen jag själv hade tänkt göra. Som ni säkert förstår gjorde detta mig väldigt besviken med tanke på att mina cravings för paj de senaste dagarna har varit galna. Så när jag väl sätter mig ner för att dämpa suget med en mumsig bit visar det sig att den inte alls är så mumsig som jag hoppas att den ska vara. Vad fan liksom, varför kunde inte den där pajbiten vara helt sinnessjukt god för?! I flera dagar hade jag byggt upp mina förväntningar och förhoppningar om min nästa bit paj kommer vara så god att den måste jämföras med något magiskt och utomjordiskt!..men nej. Jag gick och köpte en medelmåttig, alldeles för söt och inte alls himmelskt god bit. 
 
Note to self: BAKA SJÄLV NÄSTA GÅNG whiney-pants
 
Önskar att jag hade min syster hemma hos mig, och inte på andra sidan jorden (hej fröken överdramatisk) för då hade hon säkerligen bakat allt jag önskat och lite till :( Kladdkaka med jordgubbar, mini-scones med marmelad, grädde och gudomligt god och hemmagjord lemon curd, pavlova och, såklart, en banoffe-paj.

Pushing Daisies

Jag har hittat en serie som är så himla fin, och varenda gång jag tittar på ett avsnitt blir jag galet sugen på paj. Jag vill sätta mig på ett plan nu, flyga till USA och sätta mig på ett pajfik och beställa 10 olika pajer och äta. Men det går ju inte.. Så istället sätter jag på ytterligare ett avsnitt av Pushing Daisies och dreglar över all underbar paj.

Eller så kanske jag kan baka en egen...

Die söndagsdepp, die!

 Idag har varit en skön dag. En söndagsdepp-fri dag! Och det är ju faktiskt den bästa sortens söndagar som finns. Jag har legat och latat mig i soffan, lagat god lunch, promenerat med en fin vän i skogen och pussats med min Daniel. Det finns liksom inget utrymme för deppen. Och nu avslutar jag dagen med att lyssna på Lana Del Rey! Deppen har ersatts med peppen (höhö)!
 
Hela helgen har gått i samma spår - en skön balans mellan skoj och absolut ingenting. Igår spenderade jag hela dagen i soffan med film och serier. I förrugår träffade jag som sagt ett par barndomsvänner för lite vin och prat. 
Appropå det så hände en riktigt sjuk grej mig i fredags. Vi hade precis varit och köpt en baginbox på systemet och var påväg till pendeltåget. Helt plötsligt, out of the blue, börjar min systemetkasse dras bakåt och min första tanke är att någon råkade stöta till den i förbifarten. Men kassen fortsätts att dras bakåt och när jag vänder mig om för att se efter så står där en man och försöker stjäla den ifrån mig! Så där står vi och drar mitt vin åt varsitt håll och när jag faktiskt inser vad som händer brister jag ut i ett okaxigt "men lägg av!", och tillslut inser puckot till man att jag inte kommer släppa kassen och springer därifrån. Jag har aldrig varit med om något så fräckt! Hädanefter tänker jag hålla i mina saker som om de vore mina barn.. 
 
Hela händelsen bidrog i slutändan till en hel del skratt och ett par extra uppskattade glas vin ;) Notera hur söndersliten min påse är.

fredagfredagfredag!

 Hojhoj fredag! Började dagen med en sväng till arbetsförmedlingen, mötte upp mamma och åt lunch på Vapiano i Gamla stan och kom nyss hem. Ska hoppa in i duschen och göra mig iordning på nytt, för sen ska jag möta upp mina vänner för lite vin och sällskapsspel. 
Wow, vilket fullkomligt meningslöst inlägg...hejdå.
 
Jag och min fina mamma ♥ (älskar instagram-kvalitén på bilden. nöh.)

make your voice break, sing it out.

 
 

Lana Del Rey

 
 
Hon är verkligen något helt magiskt tagen ur en annan värld. Min favorit i alla lägen.

Vill ha!

Varför finns det så mycket saker som jag vill ha och vill göra nu när jag inte har råd? Jag har redan ungefär 10 saker som jag har bestämt att jag ska köpa till mig själv när jag blir anställd någonstans, och det är väldigt mycket för att vara jag för jag är kanske jordens snålaste person. Iallafall när det gäller att unna mig själv saker. 
 
Igårkväll slog det mig att jag måste ha ett plommonfärgat läppstift/läppenna. MÅSTE. Inom en snar framtid. Och det känns som en ganska harmlös kostnad ändå.. Fast jag ska nog låta bli. Elleeeeeer?

Hej tisdag!

Är inne på min tredje arbetsbefriade dag och ena stunden känns det fantastiskt och andra stunden är jag otroligt uttråkad. Så fort jag inte har något att göra blir jag rastlös. Och tänk vilket bra tillfälle att börja träna egentligen, men jag har inte lyckats ta mig ut ännu. Imorgon kanske.
Annars har jag lyckats hålla mig hyfsat sysselsatt ändå. I fredags gjorde jag allt möjligt, igår tvättade jag kläder och gick på en tredje(!!!!) intervju på samma ställe som tidigare och idag har jag varit och hälsat på hemma hos min fina Ida som har flyttat hemifrån och snart ska jag även in och träffa min barndomsvän Cathrine. Älskar när jag har dagen fullspäckad!
 

Gårdagen

Dör bakisdöden. Fast egentligen inte, för jag blir aldrig sådär vansinnigt bakis som somliga blir, Tack och lov! Men hade jag blivit det så hade jag garanterat dött bakisdöden idag!
 
Ååååh, gårdagen alltså! Jag hade så himla kul! Började kvällen med att möta upp min fina barndomsvän Kim på kungsholmen för lite chokladkaka och vin. Jag är så glad att vi har tagit upp kontakten efter sju år ifrån varandra! Sedan mötte jag upp ett par killar för middag, och efter det mötte vi upp resten av jobbet som ville med ut. Kvällen slutades på debaser för dans hela natten!
 
 
Helgen kunde inte hitta startat bättre. Igår var jag nog gladaste i stan, och jag lyckades undvika att fälla några tårar ;) jag som trodde att jag skulle bli jätteemotionell.

unemployed

Jag tror att intervjun gick bra! Jag är iallafall nöjd med min insats och om det lyckas ge mig jobbet så är ju det fantastiskt.
Annars då? Jag har ont i mitt huvud. Jag lyckas ha det hela tiden numera. Tror att det beror på att jag äter lite för dåligt, men jag och Elliott har faktiskt lovar varandra att träna och äta bra nu när vi inte kommer ha något att göra om dagarna. Jag hoppas att jag får tummen ur och ser till att ta det där med att träna på allvar den här gången för det är tamejtusan på tiden!
Jaja, nu ska jag städa lite, äta lite, göra mig iordning lite inför kvällen ♥
 
 Tog en liten bild idag när jag var på arbetsförmedlingen. Var där i 2 timmar och dog tristessdöden faktiskt.

freedom

 Sådärja, nu är jag klar. No more! Fan, känns så jäkla synd att inte få träffa alla varje dag. Men nu är det dags för nya tag, nya möjligheter!
Startar redan imorgon faktiskt. Börjar min arbetsbefrielse med att gå på min andra intervju på en arbetsplats, så håll tummar och tår att jag fixar intervjun! Vore verkligen gött! Sedan blir det att skriva in sig som arbetssökande på arbetsförmedlingen, fika med barndomsvän, äta middag ute med vänner från numera förra jobbet (buhuuu) och sedan möta upp resten från jobbet för att kramas Hejdå. Med massor av alkohol.

Ja, ni hör ju, jag har en fullspäckad dag framför mig. Dags att sova!

Hej höst

Tänk att det redan är oktober. Det är helt sjukt hur fort tiden har gått! Många gnäller över att sommaren är slut och att det är höst, och visst, det är himla synd att Sveriges sommar är så kort, men det är något fantastiskt med hösten också! Färgerna, krispigheten i luften, kläderna, herregud KLÄDERNA! Hösten är ändå den årstiden med de bästa kläderna!
Ibland glömmer man ju dock bort vad som är så bra med hösten, ofta i samband med regn/duggregn/störtregn/snöblandat regn/skitregn (ja ni märker ju att regn är den gemensamma nämnaren), men då får man helt enkelt byta till ett par torra extrastrumpor som ligger i väskan, fälla upp paraplyet och påminna sig själv om den fina sidan av hösten. Färgglada löv, halsdukar, rosiga kinder, stickade tröjor, varmt te under en filt, värmen mot kinden av en puss. 

hopelandic

Jag har märkt att jag lyssnar på samma musik på söndagar. Lugn och skön musik som nästan har blivit en slags söndags-ritual. Men bara när jag får vara ensam utan pojkvännen för jag har så himla svårt att lyssna på musik som jag gillar framför folk. Känner mig naken, rädd, exposed (höhö). Nej men allvarligt, musik är väldigt personligt för mig. Så när han skämtar om min musik så tar jag åt mig hur mycket som helst, och det är hur fånigt som helst.
 
Anywaaaays.. Tänkte ge er lite söndagsmusik! Min söndagsmusik som jag har lyssnat på idag. Sigur rós album ( ). Sigur rós är ett band från Island som i detta album sjunger på "hopelandic" vilket betyder att de i stort sett hittar på ljud som passar till musiken. Himla mysigt tycker iallafall jag, och jag har aldrig varit någon som bryr mig särskilt mycket om text. Såååå..enjoy. ♥

RSS 2.0