It's a wonderful day for pie

Det är många som fyller år nu maj-juni-juli vilket innebär mängder av moff! Jag älskar't. Idag firade vi med bl.a. citronmarängpaj från Gateau. Så himla fina!
Jag hade så höga förväntningar på Gateaus paj, men jag tror bestämt att Ida har förstört min smakupplevelse för all framtid när det kommer till just citronmarängpajer, för hon gör nämligen den GODASTE varianten. Hon lyckas alltid få till den perfekta balansen mellan marängens söta smak och lemon curdens syrlighet. 
 
Mmmmm, lemon curd *dreggel*

A little party never killed nobody

I fredags mötta jag upp ett par barndomsvänner för lite öl i stan! 
Min fina Paula var med igen! Paula och jag har gått längst tillsammans i skolan. Från tvåan i lilla grundskolan till utspringet på studenten. Vansinnigt!
Liza och Jessica var också där.
Peppen var total! Det känns så härligt att kunna sitta ute, trots att solen gömmer sig bakom molnen, utan att frysa ihjäl! 
Jag var löjligt glad hela tiden och hade hur kul som helst. 
Som sagt, peppen!

En måndag

I måndags åkte jag till Bålsta för att träffa min vän Paula som har varit och bott i Thailand i ett halvår. Vädret var ju genialiskt den dagen, gick för första gången iår en hel dag i kjol utan några strumpbyxor under! Trodde trots det att jag skulle smälte ihjäl.
Efter flertalet timmar på solstolar i trädgården med att prata ikapp oss med vad som har hänt i livet sedan sist slöt Annie upp med oss på lite lunch. 
Jag var blyg.
Mötte upp några fler utav barndomsvännerna och åt glass. 
Sandra.
Satt ute och skrattade och hade alla tiders tills det blev för kallt. Fantastisk måndag!

hehehej

I en himla smutsig spegel och förfärlig oskärpa MEN LEVER EFTER MINA SOMMARÖNSKNINGAR! Och det var lite det jag ville visa igår när jag två sekunder innan jag skulle gå kom på att fota. Mission accomplished. 

Lite sommarönskningar

Jag vill ha magtröjor och transparenta kläder all day everyday. Jag vill ha alldeles för korta kjolar och trasiga shorts. Jag vill ha en magisk sidecut som slutar växa under tiden som jag vill ha den, så att jag slipper snagga den var och varannan vecka. Sedan när jag är trött på den så kan den få bli magisk åt andra hållet - växa ut under en natt. Jag vill snöra av mig mina converse och somna i gräset i ett fint sällskap. 

Mvh trött tjej

Jag har inte kommit till ro när det gäller att rita på flera veckor. Ska jag väl rita så behöver jag kunna sitta i ett par timmar helt ostört och bara koncentrera mig på det jag gör, och detta har jag då haft problem med på sistone. Jag försökte någon gång för några veckor sedan men det slutade bara med att jag blev missnöjd och förbannad och opepp på att ens försöka på nytt. Trodde aldrig att det skulle göra mig ledsen, men jag blev det.
 
Himla tur för mig att jag har vänner som märker av sånt och ger mig ett paket med lite pepp och nya fina pennor i födelsedagspresent! Klockan är nu snart halv sex på morgonen och jag har nu suttit i nästan prick 7 timmar (!!!!) och ritat non stop förutom när jag tog en 5minuterspaus (no joke) för att kasta i mig något att äta. Jag känner mig yr. Trött. DÖD! Men jag är klaaaaar! Och jag leveeeeer!
 
Godnatt.

PRIDA fyller 22

Maj är en bra månad på många olika sätt, bland annat för att det börjar bli varmt och grönt och fint ute. Men främst är det en bra månad för att lilla jag fyller år i maj! Varenda år! 
Jag har en fin vän som även hon fyller år i maj (varenda år hon också!). En dag för flera veckor sedan fick vi den fantastiska idén om att slå ihop 2 födelsedagskalas till 1.
Och efter något som känts som oändlig planering så var dagen plötsligt kommen!
Vi fixade en helt vansinnig meny inför middagen som bland annat bestod av minihamburgare. Vädret var ganska fint så vi fick publik till vår hamburgarrullning och grillning.
Efter en räkig förrätt var det dags för huvudrätten (-erna). 2 olika minipizzor och 3 olika minihamburgare. Jag och Ida är genier. Vill bara tillägga att vi lagade allt från grunden. Allt! Mina fötter gör fortfarande ont efter alla timmar vi stod och slet i köket. Men det var det värt! 
Det blev himla mycket spring för våra fina gäster som fick förflytta sig ut och in till matbordet mellan rätterna. Men det gick bra ändå för de sysselsatte sig själva med att leka charader medans vi städade undan och dukade fram nästa rätt. 
Hela middagen gick i ett mini-tema, så vi passade på att proppa in 5 olika efterrätter. Tänkte att det var okej eftersom att de var i miniformat. Vi bjöd på mascarponekräm med jordgubbar, kladdmuffins, citronmarrängpaj, fruktsallad och milkshake spetsat med lite baileys (gudars skymning, bästa idén). Tror att varenda en utav oss dog matdöden.
Vi var totalt 10 stycken på middagen! Ovan ser ni två fina töser som jag i stort sett är deltidssambo med.
Alltså herregud, trots planering så blev det kaos och stress innan gästerna anlände. Tanken var att vi två skulle förbereda och laga allt som vi kunde dagen innan, men SJÄLVKLART så fick jag ont i magen som i stort sett gjorde mig soffliggande och vi fick skjuta upp det mesta till själva kalasdagen. 5 minuter innan de första gästerna anlände sprang jag, Ida och Idas käraste Daniel omkring som tokiga små höns och gjorde iordning oss och städade och stekte lök och blåste ballonger och dukade bordet. Men bra blev det, för vi fick komplimanger för allt av varenda person! 
Och bäst av allt - alla skrattade och hade kul och tog mera mat och var nöjda! Och då blev ju vi också nöjda och himla glada!
 
Kvällen avslutades i stan på ett dansgolv och dagen efter mådde jag som förtjänat=bakis, ont i fötter och ben och SVINTRÖTT. Det var en sån himla, himla fin kväll!
PRIDA ♥

Birthday gurl

22. Så himla litet ändå. Det låter ju så fruktansvärt ungt. Barnrumpigt! Och det är väl lite så jag känner mig fortfarande - som en liten töntig barnrumpa! 
Jag har så många vänner i min ålder som har hunnit få åldersnoja flera gånger om, men för mig är det snarare tvärtom. Känner mig precis så ung som jag vill vara! 
Började födelsedagsfirandet igår med lunch och glass i stan med mamma, sedan avslutade jag kvällen hemma hos dessa två. Vi packade ihop en spontanpicknick och satt ute och hade det smutt i solen i flera timmar! 
Tapas, kex, öl, varm&kall, cider, musik. Jag satt och åt en sur rabarber doppad i socker och insåg att det hade blivit sommar över natten. 
Idag fortsatte firandet på en balkong i Solna. Blev uppassad med bubbel, sushi, tårta och vansinnigt mycket kexchoklad! Nomnom.

En natt i Sköndal

Igårkväll åkte jag lite spontant till Sköndal för att hälsa på två favoritpersoner! Kvällen övergick till natt och kl halv fyra sa vi tack och godnatt och spontanvistelsen övergick till en spontanövernattning på en luftmadrass!
Vaknade upp imorse till strålande sol, molnfri himmel och i sällskap av fint folk! Hur fint får man starta en dag liksom?! Och inte nog med att det är en allmänt fin dag, utan det är dessutom frugan i hushållets födelsedag idag! Och ett födelsedagsbarn förtjänar ju faktiskt en födelsedagsfrukost så jag slängde ihop en smet till amerikanska pannkakor och byggde ett pannkaksberg! 
 
Grattis på födelsedagen fina, fina Ida! ♥

Fredag!

Här står jag i köket alldeles nysnaggad i håret och redo för världen. Häj!

RSS 2.0